۷ دلیل تعویق کار های امروز به فردا

اهمال کاری و تعویق کار های امروز به فردا چالشی می باشد که اکثر افراد با آن مواجه هستند. تعویق کارهای امروز به فردا گاهی به دلیل بهم خوردن برنامه ریزی و اتفاقات غیر منتظره می باشد و برخی نتیجه اهمال و پشت گوش انداختن خودِ فرد می باشد.
در این مقاله به موضوع دومی می پردازیم. زیرا در صورت اهمال کاری خوده فرد و تعویق انداختن کار امروز به فردا اثرات مخربی بر روی کار فرد و زندگی او دارد. بنابراین در ادامه مطلب به دلایل این نوع تعویق کار و تاثیرات مخرب آن و ارائه راهکارهای جهت رفع آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید….
نحوه زندگی کردن با اشتیاق و انگیزه
همه ی افرادی که دائما کارهایشان را به تعویق می اندازند، اهمال کار می گویند. یعنی هر دلیل و بهانه ای می آورند تا کار را به زمان دیگری موکول کنند.
اهمال کاران دو دسته اند:
اهمال کاران منفعل که هر بهانه و چالش کوچک و ناچیزی پیش بیاید، بدون هیچ مقاومتی نسبت به آن تسلیم شده و در نتیجه باعث می شود انجام کار را به تعویق بیاندازد.
اهمال کاران فعال که به دلیل اینکه اگر کارشان را به زمان دیگری بیاندازند، انجام آن کار خیلی بهتر و کامل تر اتفاق می افتد! به طوری که به دقیقه نودی شدن معروف هستند.
به تعویق انداختن کار امروز به فردا مشکلی است که یا خودِ ما با آن روبرو هستیم یا در محیط زندگی یا کاری با افرادی سروکار داریم که این مشکل را دارند و ما را آسیب می زنند. گاها بر پیشانی این افراد مهر تنبلی و بی مسولیتی می زنیم در صورتیکه این نوع اهمال کاری به عوامل مختلفی بستگی دارد که فرد باید آنرا در درون خود شناسایی کند و پی رفع آن تلاش کند.
این نوع اهمال کاری یعنی تعویق کارهای امروز به فردا گاها باعث می شود بی انگیزه شوید و هدف جدیدی را برای خود تعریف نکنید. بنابراین توصیه می شود قبل از انجام کاری از خود ۲ سوال اساسی بپرسید. برای مثال وقتی یک کار مهم و پر اهمیتی مانند رژیم غذایی و ورزش و.. را می خواهید شروع کنید و برنامه ریزی کرده اید که از شنبه یا فلان روز آن را شروع کنید، از خودتان بپرسید که آیا من همیشه و از وقتی خودم را شناخته ام کارها را به تعویق می انداختم؟ یا الان مدتی است که به این چالش دچار شده ام؟
پاسخ به این سوال باعث می شود خودتان را بهتر بشناسید، اگر پاسختان به سوال دومی بله باشد، یعنی نسبت به گذشته ی خودتان به دلیل داشتن تنش های فراوان بی حوصله تر شده اید و یا دچار بیماری افسردگی شده اید، این مشکل مربوط به مسائل خلقی شما می باشد.

۷ دلیل به تعویق انداختن کارهای امروز به فردا
-
روحیه ی کمال گرایی
عالی بودن و کارها را به بهترین نحو احسن انجام دادن، حسی است که از زمان کودکی ریشه در وجودمان دوانده است. همیشه می خواهم کاری که انجام می دهیم چنان فوق العاده باشد که هیچ کس به آن انتقاد وارد نکند و هر فردی با دیدن آن کار فقط تعریف کند!
بنابراین تا زمانی که اطمینان پیدا نکنیم آن کار را بدون عیب و نقص انجام دهیم به سمت انجام کار نمی رویم و منتظر یک زمان خوب هستیم تا انجامش دهیم.
به جای کمال گرا بودن واقع گرا باشید. با وجود اینکه شما دوست دارید همه ی کارها بدون عیب انجام شود ولی این اصل مهم را بدانید چنین چیزی اصلا ممکن نیست! بنابراین برای اینکه کار را در زمان انتخابی خودتان انجام دهید، برنامه ای منطقی و هدفی منطقی و در نهایت نتیجه ی منطقی را در نظر بگیرید.
-
نداشتن برنامه ریزی اصولی
صبح که از خواب بیدار می شویم تا شب هر کاری را بر اساس آنچه که پیش می آید امجام می دهیم و هیچ برنامه ریزی برای انجام کارها از قبل در ذهن خود تعریف نمی کنیم. یا حتی ممکن است برنامه ریزی انجام دهیم ولی به شکل اصولی نباشد برای مثال می خواهیم ۵۰۰ صفحه کتاب را در یک روز بخوانیم! این نوع برنامه ریزی باعث می شود یا سمت انجام آن کار نرویم یا وقتی انجامش می دهیم با شکست مواجه می شویم و باعث می شود در هدف بعدی نیز همین عملکرد اهمال کاری و تعویق را داشته باشیم.
-
استرس و اضطراب پنهان و آشکار
زمانی که شما دچار استرس هستید به دلیل اینکه بدن تمام خون را به سمت قلب پمپاژ می کند تا تنش های هیستریک را کم کند وبنابراین خون به مغر نمی رسد باعث می شود برای انجام کار مدنظر خود تمرکزی نداشته باشید و آنرا به تعویق بیاندازید.
استرس در سطح پایین طبیعی است و حتی می تواند بر عملکرد شما تاثیر مثت بگذارد اما اگر استرستان به حدی شود که کارتان را مختل کند باید حتما از روانشناس و افراد متخصص این حوزه در جهت رفع آن کمک بگیرید.
-
توجه به زمان
مثلا می خواهید روزی نیم ساعت ورزش کنید و به دلیل نداشتن برنامه در کار خود به خودتان می آید ساعتی از شب را گذراند اید بنابراین تصیم میگیرید انجام این کار را به فردا در زمان دقیق و کافی بیاندازید در صورتی که فردا روز از نو و روزی از نو!
بنابراین توصیه می شود قبل از اینکه کاری را شروع کنید تخمین بزنید که انجام کامل اینکار نیاز به چقدر زمان دارد. حداقل زمان موردنیاز و حداکثر زمان لازم را در نظر بگیرید. سپس آنرا در برنامه روزانه خود بگنجانید.

-
نداشتن علاقه به کار مدنظر
همه ی ما افرادهر کاری که علاقه ای به آن نداریم تنها در صورت زور و اجبار اطرافیان ناچار به انجام آن می شویم و همیشه می خواهیم این کار را تا جایی به تعویق بیاندازیم که این مسولیت را از گردنمان بردارند! اغلب این نوع کارها را به اجبار و یا فقط جهت اینکه روی کسی را به زمین نیاندازید این کار را قبول کرده اید.
به خودتان آگاه باشید و نه گفتن را یاد بگیرید. در درجه اول در برخورد با چنین مسائلی اول کار را ببینید علاقه به انجام آن دارید و از دست شما برمی آید یا خیر سپس آنرا قبول کنید تا در زمان مناسب خود انجام دهید.
-
ترس از نتیجه
ممکن است هدف یا کار بزرگی در سر دارید و زمانی که به نتیجه ی انجام این کار فکر می کنید، ترسی وجودتان را فرا گیرد. در این صورت ناخودآگاه شما برا یفرار از این ترس همیشه می خواهد انجام این کار را به تعویق بیاندازد. تاز مانی آنرا انجام دهد که از لحاظ روحی و روانی خود را آماده نموده اید.
-
نداشتن باور به خود
زمانی که آن ۲ سوال را از خودتان بپرسید و پاسخش بله باشد یعنی به خودتان آگاهی دارید ولی خودتان را باور ندارید که انجام این کار می تواند به راحتی و به درستی به دستان شما باشد. همین باور نداشتن باعث کارمان را به زمان دیگر تعویق انداخته یا کلا آنرا انجام ندهیم.
اثرات مضر تعویق انداختن کار امروز به فردا
زمانی که مسولیت انجام کاری به عهده شماست، و به هر دلیل اهمال کاری کرده و کارها را به هر بهانه ای حتی مهم به تعویق می اندازید در ضمیر ناخودآگاه شما به این دلیل که همیشه یک کار عقب افتاده و انجام نشده وجود دارد، به شما تنش وارد می کند و تمرکز شما را برای انجام سایر کارهایتان می گیرید. در نتیجه باعث می شود عملکرد خوبی از خودتان در محل کار یا زندگی انجام ندهید.
همچنین از نظر اطرافیانتان شما را به مانند فردی تنبل و ی مسولیت می شناسند و باعث به وجود آمدن وجهه بدی از شما می شود.
سخن پایانی
با همه توضیحاتی که در اینجا گفته ایم، یکی از بزرگترین عاملی که باعث می شود افراد کارها را به تعویق بیاندازد، این است که فرد در حال حاضر حوصله و رغبتی برای انجام آن کار ندارد! و انقدر منتظر می ماند تا زمانی فرا رسد که فرد حتما در یک چارچوب فرکی و ذهنی مورد نظر خود برسد و انگیزه لازم را داشته باشد تا آنرا انجام دهد!
اما واقعیت این است که این میل و رغبت هیچ گاه خودبه خود وجود نمی آید مخصوصا در زمانی که کار مورد نظر را به هیچ عنوان دوست ندارید. پس ما در تیم حسنا خردمند به شما توصیه می کنیم، منتظر زمان خوب و حال خوب نباشید که هیچ گاه فرا نمی رسد همین لحظه به خودت و کارهایت رسیدگی کن