عوامل استرس زا در منزل

عوامل استرس زا در منزل را بشناسید! محیط منزل امن ترین جای جهان برای هر فرد می باشد. اگر این محیط نیز مانند محیط بیرون از خانه دچار تنش شود، زندگی برای ساکنین خانه ساخت خواهد شد. این نکته مهم را بدانید که محیط خانه همیشه یک محیط آرام و امن نخواهد بود و گاهی اوقات دچار تنش و استرس نیز خواهد شد. اگر بتوانید این تنش ها را شناسایی و در جهت رفع آن بکوشید، زندگی را به کام خود و اعضای خانواده تان شیرین خواهید کرد. زیرا همین استرس و عشق افراد خانواده به یکدیگر و استدلال و رفع آن و… باعث تحکیم روابط افراد خانواده می شود.
با موضوع استرس شوخی نکنید! زیرا اگر طولانی مدت با این موضوع گرفتار شوید، به انواع اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب، کابوس و گریه یا احساس درماندگی ناشی از عدم قدرت برای مقابله با شرایط و کارها و یا اختلالات جسمی مانند سردرد، سرگیجه، تنفس سریع و ضربان قلب، عرق کردن، دهان خشک و معده درد و.. مبتلا خواهید شد. و مجموعه این اختلالات دست به دست هم می دهند تا رفتارهایی مانند تحریک پذیری، بی قراری، خشم، تجاوز، انزوای اجتماعی، کمبود انرژی، تغییرات در اشتها، خستگی و یا سو مصرف الکل و مصرف مواد مخدر و کاهش میل جنسی و… از خود نشان دهید. بنابراین در اولین قدم برای رفع استرس باید عواملی که باعث ایجاد تنش و استرس در منزل می شود را از بین ببرید.

عوامل استرس زا در منزل
برای اینکه محیط منزل را به مکانی برای استراحت و دوری از چالش های روزانه تبدیل کنید، باید استرس و عوامل ایجاد استرس در محیط منزل را کاهش دهید یا به کلی از بین ببرید. در ادامه این مقاله به عواملی که ممکن است باعث ایجاد تنهش روانی و استرس برای افراد ساکن در منزل بشوند را بازگو خواهیم کرد.
- مدیریت هزینه های خانوار
به طور کلی افرادی که به تازگی مزدوج شده اند و هیچگونه تجربه ای در مدیریت هزینه های زندگی ندارند، ممکن است دچار استرس شوند. در حال حاضر نیز با توجه به تورم ها و افزایش قیمت کالاهای اساسی که روز به روز آنها را تجربه می کنیم، این مسئله تبدیل به چالش و عاملی برای به وجود آمدن استرس شده است. در گذشته و در زمانی که همه چی ثبات داشت پیشنهاد می شد یک برنامه ریزی مالی مانند نوشتن و تخمین هزینه های هفتگی و… و انجام پیش بینی دقیق و.. برای خرج کردن پول خود انجام دهید. اما در حال حاضر راهکاری به جز اینکه سعی کنید افزایش منابع و درآمد مالی خود از طریق شغل دوم و… نمی تواند این موضوع را حل کند.
راهکارهای ساده برای رشد و توسعه فردی
- بهم ریختگی و شلختگی وسایل خانه و خانواده
شلختگی و نامرتب بودن وسایل چه در محیط منزل و چه در محیط کار باعث برهم زدن آرامش افراد خانواده می شود. و این موضوع در سطح جهانی گزارش و پذیرفته شده است. زیرا ذهن این افراد مانند محیط اطرافشان دچار نامرتبی و تنش خواهد شد.
یک محیط شلوغ و نا مرتب تمرکز و انرژی را از افراد خانواده می گیرید و حتی زمانی که فرد به دنبال وسیله ی مورد نظر خود بگردد با اتلاف زمان بیشتری مواجه خواهد شد.
شاید از افراد همچین خانواده ای بپرسید که چرا به مرتب کردن وسایل خود اختصاص نمی دهید، می گویند وقت نداریم! در صورتیکه نصف وقت این افراد در طول روز برای پیدا کردن وسایلشان می گذرد و با اینکه به این موضوع عادت کرده اند اما از آن رنج می برند. بنابراین به این افراد توصیه می شود یک چک لیستی از مرتب کردن فضای خانه برای خود تهیه و هر روز به یکی از آن کارها رسیدیگی کنند تا حتی بتوانند آخرهفته در یک محیط تمیز و مرتب به آرامش و استراحت خود بپردازند.
- برنامه ریزی و رژیم غذایی سالم
این روزها شاید کل افراد یک خانواده زمان های زیادی را در بیرون از خانه بگذراند و زمانی که به خانه می رسند از خستگی نتوانند یک غذای خوب و سالم تهیه کنند. و یا وعده های غذایی را دیروقت میل کنند. این نوع رژیم غذایی بر سیستم و هورمون های بدن اثر گذاشته و افراد را در درازمدت دچار چالش خواهد کرد. بنابراین پیشنهاد می شود یکسری از دستورها و رسپی های مواد غذایی که سریعا آماده می شوند را یاد بگیرید و یا در تعطیلات و زمان هایی که بیشتر خانه حضور دارید وعده های غذایی چند روز را آماده یا نیمه آماده و فریز کنید و زمانی که خسته به خانه آمده اید آنها را گرم کرده و در زمان درست میل نمایید.
- تلنبار شدن لباس های کثیف
هر چزی که نامرتب و کثیف به نظر برسد تمام تمرکز و انرژی را افراد می گیرد و باعث می شود فرد به جای استراحت و فکر کردن به چیزهای خوب دائما در مغزش در حال تنش باشد. و به چیزهای مهم توجه و مراقبت کافی نشان ندهد. بنابراین سعی کنید یک سبد جداگانه در محلی از خانه به عنوان فضای مخصوص برای جمع کردن رخت چرک ها اختصاص دهید و پایان هر روز آنها را در لباسشویی قرار داده و برای خشک کردن آنرا در فضای آزاد قرار دهید.
- خرابی و کهنگی لوازم خانه
شاید کمی عجیب به نظر برسد اما خرابی و کهنگی وسایل خانه یک استرس نهان در افراد ایجاد می کند. البته این اصل مهم را بدانید که هر وسیله ایی یک عمر مفیدی دارد و بعد از آن یا باید آن وسیله را بک یک چیز نو عوض کنید و یا به تعمیر آن بپردازید. که عوض کردن یک وسیله با وسیله نو ممکن است هزینه ی زیادی را برای فرد در پی داشته باشد بنابراین سعی کنید، از وسایلتان خوب استفاده کنید و هر زمان که نیاز به تعمیر هر چند کوچک و کم اهمیت دیده اید به تعمیر آن بپردازید.
- نبود نور کافی در اتاق های خانه
همانطور که می دانید رنگ های تاثیر بسزایی در سلامت روان افراد دارد. اگر در محیط اتاق های منزل نور کافی وججود نداشسته باشد که رنگ ها را به درستی نشان بدهد، باعث تنش در افراد و در نهایت استرس پنهان می شود. سعی کنید از پرده های حریر سفید برای پنجره ها و یا پنجره های بلند قدی برای تابیدن نور آفتاب در طول روز به خانه استفاده کنید.

سخن پایانی
رایج ترین تجربه بین افراد، استرس و اضطراب می باشد. و همه ی افراد در هر سنی به نوعی با آن درگیر می شوند. و هر کاری و هر چیزی که در طول روز با آن مواجه می شویم ممکن است برایمان اضطراب آور باشند. در کنار عوامل بیرونی عوامل درونی مانند ژنتیک، خانواده و.. نیز ممکن است مارا در برابر این گونه استرس ها، آسیب پذیرتر کند. بنابراین تا می توانید استرس های پنهان و مزمن را در محیط خود به حداقل برسانید تا سلامت روانی و جسمی خود را افزایش دهید.