دلایل عمده عدم موفقیت بسیاری از افراد

هدف از آفریده شــدن همه ما انســانها، رســیدن به موفقیت اســت. در واقع موفقیت همه ما ت ضمین شده ا ست، مگر اینکه خودمان نخواهیم موفق شویم. با این وجود ؛ بیش از نود و پنج درصــد افراد به موفقیت نمی رســند. دلایل زیادی وجود دارد که آنها را از موفق شدن باز می دارد:
آنها دلیل قوی برای موفق شــدن ندارند: با مطالعه زندگی افراد موفق ، می توان مشـــاهده کرد که همه آنها یک دلیل بســـیار قوی برای تغییر در زندگی شان دا شتند؛ این دلیل می تواند شخ صی، خانوادگی و یا اجتماعی با شد. همه ما تو سط خوا ست دیگران، از طرف آنها سرویس و خدماتی را دریافت می کنیم. فردی که یک روز تصمیم می گیرد که امروز، آخرین روز بی پولی او در زندگی باشــد دلیل بســیار محکمی برای پولدار شــدن دارد. فردی که تصمیم می گیرد برای بهتر کردن کیفیت زندگی انسانها و تبدیل دنیا به جای بهتر، چیزی را اختراع کند ، دلیل بســیار قوی برای موفقیت و تلاش شــبانه روزی دارد. این فرد ، هیچ وقت دســت از تلاش بر نمی دارد، زیرا دلیلش بســیار قوی تر از هر چیز دیگری اســت که بخواهد او را متوقف کند. هرچه دلیل محکم و قوی تر باشــد، شــانس بیشــتری برای کســب موفقیت وجود دارد، زیرا تلاش بیشتری صورت می پذیرد. میزان موفقیت افراد دقیقاً به میزان قوی بودن دلیلشان بستگی دارد.
تصمیم قطعی برای موفق شدن ندارند: اح سا سات نقش ا سا سی در تصمیم گیری انسان دارند. افراد ناموفق به علت داشتن الگوی ذهنیخاص شان، قدرت تصمیم گیری و قطعی کردن تصمیم در آنها بسیار ضعیف تر از افراد موفق ا ست. باور به اینکه تنها افراد خا صی می توانند موفق شوند؛ به همراه؛ احسـاس درماندگی، پایین بودن سـطح هوشـیاریو خود آگاهیاز جمله عواملی ه ستند که بر روی ت صمیم گیری و انتخاب ، تاثیر منفی می گذارند. بنابراین این افراد ت صمیم قطعی برای ک سب موفقیت ندا شته و به تبع آن، تلاش جدی و پایدار نیز از طرف آنها صورت نمی گیرد.
هدف دقیق، شــفاف، مکتوب و مشــخصــی ندارند. این افراد هدف گذاری موفق را تجربه نکردند، بنابراین شانسی برای کسب موفقیت ندارند:برخی از افراد ناموفق، بعضــاً آرزوهای بزرگی را در ذهن دارند، ولی هرگز یک هدف گذاری موفق را تجربه نمی کنند. -افراد ناموفق، دارای دریافت از خود، ضــعیفی هســتند: میزان فهم و درک نســبت به خود، بر اســاس تجربه و شــواهدی که در ارتباط با خودتان ســـراغ دارید، و اینکه خودتان را در موقعیت ها و شـــرایط مختلف چگونه برچســب می زنید، چه تصــویر بدنی از خود دارید و اینکه در مورد توانایی های تان چه عقیده ای دارید، همگی بیان کننده ، دریافت از خود ، هستند. افراد ناموفق معمولاً دارای دریافت از خود ضـــعیفی هســـتند. کارل راجرز، دانشمند روانشناس و نظریه پرداز، دریافت از خود را به سه بخش تشکیل دهنده آن : تصــویر ذهنی از خود، تصــویر ایده آل از خودو عزت نفسد سته بندی کرد. ت صویر ذهنی از خود، همان ت صویری ا ست که فرد
بیشتر بخوانید: غلبه بر ترس
از خود دارد و خود را طوری که می پ ندارد، می بی ند . این تصـــویر ، از پذیرفتن ایده هایی که دیگران از وی داشـــته و نیز ایده هایی که خود فرد نسبت به خودش دارد، شکل می گیرد.
تصویر ایده ال از خود؛ تصویری است که فرد، از خود و آینده اش دارد. تصویر ایده آل از خود؛ تعیین کننده میزان انتظاراتی اســت که فرد از خود دارد. افراد ناموفق ، ایده آل مناســـبی از خود ســـراغ ندارند و در نتیجه آینده موفق با اتفاقات بزرگی را برای خود متصور نمی شوند. عزت نفس ؛ بیان کننده شرایط و نوع احساسی است که فرد در حال حاضر نسبت به خودش دارد. عزت نفس،
نشان دهنده این ا ست که فرد تا چه میزان خودش را پذیرفته و دو ست دارد. اگر فرد خودش را دوست داشته باشد و دیدگاه مثبتی نسبت به خودش داشته باشــد ، دارای عزت نفس بالا می باشــد و در مقابل، فردی که احســاس خوبی نسبت به خودش ندا شته و دیدگاه منفی ن سبت به خود و توانایی هایش دارد، دارای عزت نفس پایین می باشــــد. افراد ناموفق دارای عزت نفس پایینی هستند. – افراد ناموفق عادت هایی دارند که آنها را به ســمت ناکامی و عدم موفقیت ســوق می دهد. آنچه که اکثر افراد ناموفق در افراد موفق می بینند، نتایجی اســـت که کســـب کرده اند. در حالی که وجود عادت های خوب در افراد موفق است که منجر به کسب نتایج متفاوت می گردد. افراد ناموفق ، عادت هایی دارند که عدم موفقیت آنها را در زندگی تضـــمین می کند. عادت ها و مهارت های ب سیاری از جمله: مطالعه روزانه، ورزش کردن، تغذیه سالم، ارتباط سازنده با دیگران، خود انضباطی، قدرت تصمیم گیری مناسب، مدیریت بهینه احساسات و درنتیجه ان مدیریت مناسب فعالیتهای روزانه و بســـیاری از عادت ها و مهارت های دیگری که افراد ناموفق از آنها غافل می مانند و بدین ترتیب بخاطر نداشتن این ویژگیها، موجبات شکست شان را فراهم می کنند.
بیشتر بخوانید: تجربه نگاری و توسعه نگاری فردی