دلایل از دست دادن انگیزه

دلایل از دست دادن انگیزه، موضوع امروز مقاله تیم هوردیس دیزاین می باشد. برای همه مان این اتفاق افتاده کاری را که با ذوق فراوان شروع کردهایم، در نیمه ی راه دست کشیده ایم، زیرا انگیزه ی لازم برای ادامه کار نداشته ایم.
اینکار می تواند از نوع ورزش کردن باشد یا مطالعه و…؛ در هر صورت همه مان فهرستی از کارهای انجام نشدنی و نصف و نیمه انجام شده در لیست خودمان داریم. که همه ی آنها از بی انگیزگی و بی ارادگی نشات می گیرد. به همین دلیل تیم هوردیس دیزاین دلایلی که باعث می شود در طول انجام دادن کار برای رسیدن به هدفتان بی انگیزه شوید، در ادامه بازگو می کند. با ما همراه باشید…

دلایل از دست دادن انگیزه
- انرژی منفی و تلقین منفی
اگر جزو افرادی هستید که فقط نیمه ی خالی لیوان را نگاه می کنید، دست نگه دارید. زیرا از نظر روانشناسان این افراد هیچ گاه موفق نمی شوند و حتی اگر در کاری موفق شوند اطرافیان از دست او عاصی می شوند! از نظر متخصصان این افراد کارایی کماری دارند و نمی توان به نتیجه های با کیفیت در پروژه ها برسند. به این افراد توصیه می شوند با نوشتن باورهای مثبت و تصور کردن موفقیت و دستاوردهای مثبتی که از رسیدن به هدف بدست می آورند، ذهن خود را از منفی بافی پاکسازی کنند. درست است که باید در راه رسیدن به هدف تمامی موانع ها و مشکلاتی که پیش می آید را باید در نظر گرفت و برای آنها برنامه ریزی کرد، اما شیرینی رسیدن به هدف بیشتر از تلخی آن است. اینکه شما با تجربه ی بعضی از تلخی ها به هدف خود برسید بهتر از آن است که برای همیشه در اینجای زندگیتان بدون تغییر بمانید.
- عدم توجه به مزایا و پاداشِ هدف
زمانی که پا در مسیر و تلاش برای رسیدن به هدف می گذارید، ممکن است چالش ها و مشکلات و موانع بسیار سختی را تجربه کنید. گاهی افراد چنان از مواجه و حل این موانع می ترسند که از رسیدن به هدف دست می کشند. گاهی چنان چالش ها سخت و دلهره آور است که فرد را کم کم بی انگیزه و دچار حواس پرتی می کند و باعث شده فرد به مرور زمان هدف خود را فراموش کند. بنابراین پیشنهاد می شود همیشه چیزی را که یادآور پاداش رسیدن به هدف برایتان است را جلوی چشمتان قرار دهید.
- هدف های غیر واقعی و بدون منطق
این باور غلط که هر چه هدف بزرگتر باشد انگیزه برای رسیدن به آن بیشتر است، باعث شده افراد زمانی که هدفی برای خود می چینند، بسیار بزرگ و غیر منطقی باشد. برای مثال فردی دارای ۴۰ کیلوگرم اضافه وزن می باشد می خواهد به یکباره در عرض یکماه ۲۰ کیلوگرم کاهش وزن داشته باشد! این هدف غیر واقعی و غیر منطقی و آسیب زا می باشد. بهتر است اگر هدف بزرگی در سر دارید آنرا به هدف های کوچکتر تقسیم کنید. زیرا وقتی به این هدف های کوچک در زمان کوتاه می رسید، اعتماد به نفس و انگیزه شما بالا می رود.
- عدم صبوری
بسیاری از افراد خواستار این هستند که برای رسیدن به هدف بزرگشان فقط کمی تلاش کنند و در همان بازه زمانی کوتاه به آن برسند! و زمانی که با این ذهنیت جلو می روند در مدت زمان کوتاهی احساس سرخوردگی و شکست می کنند! و نمی دانند رسیدن به موفقیت زمانی بی از انتظار آنها و زمان نرمال خود را می طلبد و تنها انجام عادت های روزمره مثبت می تواند در طولانی مدت به آن هدف بزرگ برساند.
- عدم تلاش
خیلی از جملات و کتاب ها در زمینه ی موفقیت که می خوانید، فقط می گویند تو به آنچه که در ذهنت می گذرد میرسی، فقط کافیه بخوای!
دوست عزیز فقط خواستن به تنهایی کافی نیست! شما باید تکانی به خودتان دهید و تلاش کنید. بگذارید آن جمله را اصلاح کنم: شما به هر آنچه که در ذهن شما می گذرد خواهید رسید، فقط کافیست بخواهید و در مسیر آن آگاهانه قدم بردارید.
حتی اگر شما هوش بالایی داشته باشید ولی تلاشی نکنید از فردی که استعداد و امکانات و نبوغ کمتر اما تلاش بیشتری دارد، عقب می مانید.

- مقصر پنداشتن دیگران
اکثر افرادی که در هر کاری که به او مسپارند، شکست می خورند این است که دیگران را مقصر نتیجه نگرفتن های خود می پندارد! در صورتی که مقصر اصلی زندگی فردی ک به تباهی می گذرد فقط خوده اوست! هیچ شخصی نمی تواند بر مغز شما کنترل کند جز خودتان! هیچ کسی نمی تواند کاری برایتان انجام دهد جز خودتان!
بجای شکوه و شکایت مسولیت زندگی خود را به عهده بگیرید و دست بر روی زانوی خود گذاشته و بلند شوید.
- استفاده بیش از حد از فضای مجازی
در اطرافیانتان حتما دیده اید که دانش آموزی که درگیر صفحات مجازی مانند اینستاگرام، اسنپ چت و.. هستند خلاقیت و مهارت کمتری نسبت به دیگر افراد دارند. یا در محل کار کارمندانی که سرشان داخل گوشی موبایل غرق شده عملکرد و کارایی کمتری نسبت به دیگر کارکنان دارد.
در صفحات اینستاگرامی متاسفانه یکسرس از افراد فقط آن بخش از زندگی خود را که دوست دارند، و خیلی رنگی و.. می باشد را نشان می دهد و فرد آن عکس ها و فیلم های شاد و رنگی را با زندگی خود مقایسه کرده و کم کم دچار افسردگی می شود.
سخن پایانی
هر چه سریعتر دست بکار شوید. دلایل بی انگیزگی خود را بررسی و پیدا کنید و به رفع کردن آن بپردازید. و اولین گام را برای رسیدن به هدف هر چند کوچک را بردارید. در دراز مدت خواهید دید این گام ها برایتان به عادت تبدیل خواهد شد. هوردی دیزاین برای شما شادی و موفقیت آرزو می کند.