همه چیز درباره ی پتینه کاری
زمانی که به یک طراح داخلی بگویید به دنبال ی روش خاص و مدرن برای دکوراسیون منزل خود هستید، و از روش های مرسوم رنگ و نقاشی ساده، کاغذ دیواری، کناف و.. برای طراحی داخلی خسته شده اید و نمی خواهید یکنواخت باشد؛ قطعا تیم هوردیس دیزاین پتینه کاری را به شما پیشنهاد می دهد!
پتینه کاری یک روش کم هزینه و در عین حال مدرن که سابقه دیرینه در طراحی و معماری ایرانی دارد، در همه ی سبک ها و در همه ی مکان ها قابل اجرا می باشد. تیم هوردیس دیزاین تصمیم گرفته است در این مقاله به توضیح بیشتر در این زمینه بپردازد.
پتینه کاری چیست؟
برعکس همه ی شیوه های معماری که سعی در نو نشان دادن وسایل دارند. پتینه کاری به عنوان ی روش خاص به کهنه کاری یا همان زنگاری می پردازد!
در واقع واژه پتینه برآمده از حالت سبز رنگ خوردگی، کهنگی و زنگ زدگی بر روی فلز مس یا سایر فلزات، چوب و یا سنگ می گویند.
هنر پتینه کاری نیز به این صورت است که با رنگ آمیزی به طور خاص که به کار مدنظر حالت تورفتگی، کهنگی و رنگی می دهد، و زیبایی خاصی را برای محیط فراهم می آورد. یعنی شاید همانند نقاشی ساختمان ساده به نظر برسد، اما چنین نیست زیرا بافت خاصی به سطح مورد نظر می دهد. این سطح ممکن است سقف، دیوار، چوب، درب، مبلمان و… باشد. پس همانطر که متوجه شده اید پتینه کاری به زیبایی بصری توجه بسیاری دارد لذا از رنگ ها و افکت ها با شیوه ای مدرن در ایجاد این بافت ها کمک می گیرند.
هنر پتینه کاری که از آن در میان طراحان به عنوان کهنه کاری نیز یاد می شود، در همه ی مکان ها از جمله منازل، رستوران و کافه، سالن همایش ها، تالارها و.. با حالتی نوین و متریال جدید همراه با رنگ های پتینه به صورت دکوراتیو اجرا می شود.
ابزار لازم برای پتینه کاری خمیر مخصوصی می باشد که در فروشگاه های مختلف به فروش می رسد. این خمیر را با توج به طرح موردنظر با غلظت کم یا زیاد که توسط حلال آب تعیین می شود، برروی سطوح اجرا می شود. برای این کار لازم نیست سطوح موردنظر تراشیده یا پاک شود. فقط باید نسبت به متراژ و ضخامت طرح مقدار مناسبی از خمیر را انتخاب کرد.
این خمیر تکسچر نام دارد، و از خصوصیت آن دیرتر خشک شدن آن است. این ویژگی دستِ طراح را برای گذاشتن زمان بیشتر برای طراحی باز می دارد.
پتینه کاری بر روی دیوار و سقف
بسیاری از افراد که رنگ آمیزی ساده را برای دیوار و یا حتی کاغذ دیواری را به عنوان یک روش مرسوم قبول ندارند، از پتینه کاری برای طرح دادن و دیزاین کردن دیوار و سقف فضای مورد نظرشان استفاده می کنند. با استفاده از اصول پتینه کاری یک دیوار ساده و بی روح را به دیواری چشم نواز تبدیل کرد. در بعضی از اماکن های شهرداری و فضاهایی که دیوارهایش در دید عموم قرار دارد، از هنر پتینه کاری که می توان طرح های چشمگیری انجام داد، استفاده می کنند. زیرا این هنر علاوه بر خلاقانه بودن باعث پوشاندن عیوب دیوار و عایق کردن آن و زیبایی خاص نیز می شود.
ویژگی های پتینه کاری
- جایگزین به عنوان رنگ آمیزی ساده و در عین حال زیبایی بیشتر نسبت به نقاشی ساختمان
- هزینه ای بالاتر نسبت به رنگ آمیزی
- ماندگاری بالا
- سرعت بالا برای ترمیم پتینه و لکه گیری کردن آن
- قابل اجرا بر روی انواع سطوح مانند دیوار، سقف، چوب و…
- پوشاندن عیوب سطوح مختلف
- دیتر کثیف شدن و کدر شدن پتینه نسبت به دیگر متریال ها
انواع پتینه کاری
پتینه کاری یکی از هنرهای گسترده و متنوع طراحی داخلی می باشد، و در انواع پتینه های طلاکاری، ورق نقره، طرح فرشته، ابر و باد، برجسته و غیر برجسته، بافت دار و بدون بافت، مطلا کاری سقفی و دیواری، طرح چوب، کهنه کاری و … بر روی سطوح مختلف توسط طراحان و متخصصان اجرا می شود. روش های اجرایی هر کدام از این طرح ها متفاوت است مانند:
- پتینه کاری با اسفنج
از راحت ترین و بی دردسرتین روش پتینه کاری، پتینه کاری با اسفنج می باشد. در اینکار ابتدا سطح موردنظر را رنگ آمیزی و سپس با یک اسفنج با حالت ضربه زدن طرح و بافت خاصی به آن می دهد.
- پتینه کاری با ورق زینتی
در پتینه کاری هایی که از ورق طلا استفاده می کنند، باید از آلودگی پاک و همیشه به دور باشند، در نتیجه بعد از تمیزکاری سطح و پوشش آن با رنگ آکرلیک، چسب ورق زینتی را با استفاده از آب رقیق می کنند و آن را با قلمو یا اسفنج بر سطح می زنند. و سپس بر روی چسب، ورق زینتی قرار می دهند و به کمک پارچه روی ورق ها را ماساژ می دهند تا ورق اضافی بر جا نماند.
- پتینه کاری با پارچه
این روش کمی مشابه با روش پتینه کاری با اسفنج می باشد اما زمان بیشتری برای طراحی نیاز دارد. برای اجرای این نوع پتینه ابتدا سطح مورد نظر را رنگ آمیزی و سپس چند تکه پارچه آغشه به رنگ متفاوت را به صورت ضربه ای بر روی طرح می زنند.
- رنگ برداری
در روش رنگ برداری پس از آن که سطح مورد نظر آماده شد به کمک یک قلمو، رنگ رقیق بر روی سقف یا دیوار زده می شود اما قبل از آن که رنگ خشک شود، رنگ های اضافه باید به صورت مچاله ای توسط یک پارچه برداشته شوند. با انجام این کار ظاهر سطح به شکل مچاله ای در می آید.
پتینه کاری دنیای متفاوتی دارد، اگر به دنبال آموزش و یادگیری این شغل هستید حتما از افراد متخصص و باتجربه برای آموزش کمک بگیرید. اگر می خواهید پتینه کاری را در منزل یا فضای مرد نظر خود اجرا کنید، برای اینکار می توانید به تیم هوردیس دیزاین اعتماد کنید.
برای دیدن سایر مقالات سایت هوردیس دیزاین می توانید برروی لینک های زیر کلیک نمائید.
دکوراسیون اتاق خواب پسران نوجوان
طراحی سرویس بهداشتی مدرن
طراحی و ساخت کلبه چوبی
طراحی روف گاردن در ساختمان
ایده طراحی دیوار پذیرایی
سبک ایتالیایی در دکوراسیون منزل
نحوه هوشمندسازی ویلا در شمال
طراحی شومینه در منزل
طراحی ویلا نما رومی
زیباسازی حیاط و بالکن با چمن مصنوعی
بازدیدها: 0
0 دیدگاه